Disney's MULAN..Mulan (Yifei Liu)..Photo: Film Frame..© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Disney utsetter premieren på «Mulan» på ubestemt tid

I tillegg til å utsette premieren på Mulan på ubestemt tid, skyver Disney også på premierene på Avatar og Star Wars-filmer.

Utsettelsen kommer tre dager etter at Warner Bros. trakk trakk den planlagte augustpremieren på  Tenet.

Utsettelsen av Mulan er nok et slag for koronarammende kinoer. Mulan skulle opprinnelig ha premiere den 27. mars før den ble flyttet til 24. juli og deretter presset til 21. august – for nå å bli utsatt på ubestemt tid.

Flyttingen kommer tre dager etter at Warner Bros. trakk premieren på Tenet.

Kinoene har håpet på at Mulan og Tenet skulle sette fart på kinobesøket igjen. De ledende studioene er avhengige av robuste billettsalg  for å gi overskudd på storfilmen med magabudsjetter. Mulan og Tenet koster hver for seg omtrent 200 millioner dollar å produsere.

Disney sa torsdag at pandemien har tvunget selskapet til å gjøre «ytterligere justeringer av våre langsiktige releaseplaner,» inkludert å skyve på fremtidige  utgivelser av Avatar og Star Wars med ett år.

Oppfølgeren til Avatar (2009), for eksempel, vil nå slippes i 2022 i stedet for 2021, mens det første avsnittet i en uten tittel Star Wars-serie er flyttet seg fra 2022 til 2023.

Mulan, regissert av Niki Caro (Whale Rider), forteller historien om en ung kinesisk kvinne som forkler seg som en mannlig kriger. Det er den første store Disney-filmen med en hel-asiatisk rollebesetning. Filmen trakk kontrovers i august etter at stjernen, den kinesisk-amerikanske skuespillerinnen Liu Yifei, antydet at hun støttet det kinesiske politiets aksjoner mot demonstranter i Hong Kong.