«This is the way!» -The Mandalorian

Det er en god tid for å være Star Wars-fan. Til tross for en verdensomspennende pandemi som setter kinoer ut av spill og den noe blandede mottakelsen av The Rise of Skywalker, gir Disney og Lucasfilm full damp fremover med nye Star Wars-prosjekter på Disney+.

The Mandalorian, den første «live action»-serien med handling satt i Star Wars-universet ble mottatt med stor entusiasme. Men Star Wars i serieformat er ikke noe nytt. Animasjonseriene Clone Wars og Rebels gikk over flere år og til stor glede for fans.

På grunn at Covid-19 og andre hensyn, har Disney utsatt alle spillefilmprosjekter som har med Star Wars å gjøre i ett år. Det betyr at vi ikke får en ny Star Wars-film før tidligst i 2023. Men flere Star Wars-serier er for tiden i ulike produksjonstadier. Her er noen av dem:

The Mandalorian

I denne fantastiske serien følger vi en mystisk dusørjeger i etterdønningene av krigen mellom Alliansen og Imperiet. The Mandalorian er som en krysning mellom Star Wars og klassisk spagettiwestern à la Sergio Leone. Den første sesongen blir tilgjengelig i Norge 15. september sammen med lansering av Disney+. Sesong 2 har planlagt premiere i oktober, og det vil komme minst én sesong til (antagelig flere!).

Kenobi

Dette er serien om Jedi-mesteren Obi-Wan Kenobi, med en handling som er satt i tiden mellom filmene Revenge of the Sith (2005) og A New Hope (1977). Ewan McGregor, som spilte Kenobi i «prequel-trilogien» (The Phantom Menace, Attack of the Clones og Revenge of the Sith) kommer tilbake for å spille rollen. Etter noen forsinkelser i produksjoinen, er serien planlagt til 2022.

Cassian Andor

En serie om spionen Cassian Andor og roboten K-2SO, er i produksjon. Vi møtte dem først i Rogue One (2016). Det har vært forsinkelser i produksjonen, og det er uklart akkurat når den vil komme på Disney+. Både Diego Luna og Alan Tudyk er tilbake i rollene.

Lando Calrissian

Om man skal tro ryktene, har Disney og Lucasfilm planer om å lage en serie om den sjarmerende gambleren Lando Calrissian. Vi har også hørt at både Donald Glover (aka Childish Gambino), som spilte rollen i Solo: A Star Wars Story og Billy Dee Williams, som spilte ham i den originale trilogien, kommer tilbake.

The Bad Batch

Disney har bekreftet at en det vil komme en «spin off» av animasjonsserien Clone Wars. I denne følger vi «The Bad Batch», en gjeng uortodokse klonesoldater, på forskjellige oppdrag.

Ahsoka Tano

Ryktene skal ha det til at det vil komme en egen «live action»-serie om fanfavoritten fra Clone Wars, Ahsoka Tano. Skuespiller Rosario Dawson skal spille Ahsoka i sesong 2 av The Mandalorian, som vil bli første gang vi ser henne i «live action».

Maul

Andre rykter forteller at skuespiller og stuntman Ray Park har vært i møter med Disney om å komme tilbake som den fryktede Maul. Vi møtte Maul for første gang i The Phantom Menace (1999), der han tilsynelatende døde. Men de av oss som fulgte med på seriene, vet at han overlevde, og utviklet seg til å bli en av de mer interessante og nyanserte skurkene i Star Wars-universet. Om det er hold i ryktene om en Maul-serie, vil den sannsynligvis utforske de mørkere sidene av Star Wars-universet.

Så, selv om vi får en liten pause fra filmene, har vi Star Wars-fans ennå mye å glede oss til.

Om forfatter

Eirik Bull er filmjournalist og kritiker. Han har utdanning innen film- og tv-produksjon, markedsføring og merkevareledelse. Eirik er redaktør for den engelskspråklige filmnettsiden FilmLore og er skriver frilans for Cinema. Han har en stor interesse for science fiction, fantasy, mytologi og popkultur.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen