Emmy-nominasjonene ble nylig kunngjort, og Star Wars-fans har all grunn til å være begeistret. The Mandalorian, den første «live action»-serien satt i Star Wars-universet, er nominert til 15 Emmy-priser.

I tillegg til prisen for best drama-serie, har Jon Favreaus serie om den mystiske dusørjegeren i Star Wars-universets etterkrigstid gjort seg bemerket i filming, kostymer, redigering, sminke, spesialeffekter, lyd og musikk.I tillegg har både Giancarlo Esposito, som spiller Moff Gideon og Taika Waititi, som leverer stemmen til roboten IG-11, blitt nominert for deres prestasjoner.

Det gjenstår å se hvor mange Emmy-priser serien klarer å håve inn. Dette er i alle tilfeller et klart og tydelig signal til Disney og Lucasfilm om at de er inne på et riktig spor med Star Wars-universet.

The Mandalorian kommer til Norge sammen med lanseringen av Disney+ her til lands den 15. september. Emmy-utdelingen går av stabelen 21. september.

Om forfatter

Eirik Bull er filmjournalist og kritiker. Han har utdanning innen film- og tv-produksjon, markedsføring og merkevareledelse. Eirik er redaktør for den engelskspråklige filmnettsiden FilmLore og er skriver frilans for Cinema. Han har en stor interesse for science fiction, fantasy, mytologi og popkultur.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen