Abigail Shapiro - Photo credit: Emily Assiran

En annerledes superhelt: Vi har snakket med «Doom Patrol»-skuespiller Abigail Shapire

Abigail Shapire brakdebuterer i sesong to av DCs storslagne superheltserie Doom Patrol.

Den 20-år gamle skuespilleren spiller Dorothy Spinner, datter av den sjarmerende og uortodokse forskeren Chief, spilt av Timothy Dalton, som har satt sammen et ganske så uvanlig superhelt-team kalt Doom Patrol. Hun har spesielle evner som er svært farlige og fantasivenner som dukker opp når man minst venter det.

Kjente du til serien før du fikk rollen?

– Nei, faktisk ikke. Det var utrolig kult å oppdage serien og ikke minst tegneserien som den er basert på. Jeg har aldri sett en slik superheltserie før. Den er både unik, mørk, rar og svært fantasifull, sier hun engasjert på telefon fra USA.

Kan du si litt om hvordan du fikk rollen?

– Jeg sendte castingfolkene en såkalt «selftape». Men jeg trodde virkelig ikke at jeg ville bli kalt inn på audition. Du kan tro jeg ble overrasket da de ringte meg! Og enda større var overraskelsen da agenten min ringte og sa at rollen var min. Jeg trodde nesten ikke at det var sant.

Hvordan er denne andre sesongen annerledes?

– Sesong to har alle kvalitetene som den første, i tillegg er den langt mer vågal og cazy. Jeg tror seerne vil bli overrasket.

Kan du kjenne deg igjen i karakteren du spiller?

– Serien handler mye om å vokse opp og å være annerledes. Jeg kjenner meg veldig igjen i Dorothy. Hun blir i løpet av serien mer trygg på seg selv, og hun innser at det er helt ok å se litt annerledes ut. Jeg lider av en sjelden sykdom som gjør at jeg ikke ser ut som andre. I mange år skammet jeg meg over utseendet mitt. Men i dag er jeg heldigvis komfortabel med hvordan jeg ser ut.

Dette er en ganske krevende rolle. Hvordan forberedte du deg?

– Det første jeg gjorde var å lese tegneseriene. Jeg så også Trollmannen fra Oz, siden karakteren min er basert på Dorothy Gale. Det var krevende å lære meg en britisk aksent, men etter mye øving og feiling satt det. Jeg er glad for at jeg bruker mye sminke og maske i serien. Det hjalp meg å komme inn i rollen.

Motspilleren din er eks-James Bond Timothy Dalton. Hvordan var det å jobbe med ham?

– Jeg har sett mange av hans tidligere filmer og serier. Han er en legende! Jeg lærte mye av ham. Doom Patrol er en stor produksjon med mange kjente skuespillere, noe som gjør at det er lett å bli «starstruck» av alle motspillerne. Men Tim, som jeg kaller ham, klarte å få meg til å slappe av. Han er en ganske upresises skuespiller og han pleide å si: «Vi er alle helt vanlige mennesker. Det er ingen grunn til å bli nervøs.» Tim har også veldig god humor. Det er en person som er lett å like.

Hvordan har koronaperioden vært for deg?

– Den har jo vært veldig spesiell. Det siste halvåret har vært veldig merkelig, for å si det rett ut. Men jeg skal ikke klage. Jeg har hatt det veldig bra, og blant annet besøkt faren min i Florida. Det er fryktelig trist at såpass mange har dødd på grunn av pandemien. All honnør til alle sykepleierne og legene som har stått på døgnet rundt. Det er de som er de virkelige heltene, ikke superheltene i serier og filmer, avslutter hun.

Doom Patrol strømmes på HBO Nordic