Hvordan lage din egen hjemmekino

Det blir mer og mer populært å innrede hjemmet med en hjemmekino. For mange kan det være en fantastisk idé, men det er viktig å gjøre det riktig.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du lager den beste kinoen der hjemme. Og det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Hva trenger du?

I denne delen forteller vi deg om alle de forskjellige elementene du trenger for å lage en egen hjemmekino, og de forskjellige tingene du bør huske på for å sikre at du får det perfekte resultatet. Godt utstyr koster selvfølgelig litt, og det er ikke alltid man har nok penger på kontoen akkurat når hjemmekinoen skal bygges. Da kan det være greit å ta opp et forbrukslån, hvis du vet du ikke får problemer med å betale tilbake lånet rettidig.

 

Eksempel på lån fra Loanscouter: Eff. rente 23,90%, 65 000 kr o/5 år, kostnad 41 850 kr, totalt 106 850 kr. De foretar en individuell kredittvurdering og vil heretter avgjøre din rente de.

Skjerm

Den primære forskjellen mellom å se en film på kino og der hjemme, er selvfølgelig skjermen. Uansett hvor stor TV-skjermen din er, kan den ikke sammenlignes med kvaliteten eller detaljene på skjermen på kinoen. Du skal selvfølgelig velge en skjerm som passer i størrelse til der du bor, men ellers finnes det flere forskjellige typer du kan velge mellom:

 

  • Et hvitt lerret: Ja, et enkelt hvitt lerret kan fungere som skjerm. Vi anbefaler imidlertid at du bare bruker denne løsningen hvis du ikke har noe annet valg. De uunngåelige rynkene og brettene på lerretet vil påvirke bildekvaliteten negativt.
  • Mobile skjermer: Dette er en av de mest økonomiske løsningene på markedet. De står på et stativ, og blir vanligvis brukt til å holde presentasjoner. Men de fungerer også bra for hjemmekinoer.
  • Veggmontert skjerm: Denne typen er festet til veggen og brukes utelukkende for å se på film og TV.
  • Rullbar skjerm: Dette er også en av de mest økonomiske skjermløsningene. Den er festet til veggen, og du skal bare rulle den opp eller ned når du vil se film, og rulle den tilbake når du er ferdig.
  • Elektrisk monitor: På samme måte som rulleskjermen, men den eneste forskjellen er at skjermen kan heves eller senkes ved hjelp av en fjernkontroll.
  •  En vegg: En helt hvit, glatt vegg kan også brukes som skjerm for hjemmekinoanlegget. Det er en av de minst vanlige løsningene, siden det ofte kan være vanskelig å finne en passende vegg.

Projektor

Projektoren er et av de mest grunnleggende elementene for en hjemmekino. Uten den er det ingen film. I dag er det et stort utvalg av typer og modeller, og du finner prosjektorer i alle mulige prisklasser. Det er til og med 3D-projektorer, slik at du kan glede deg over de filmene som gir deg denne muligheten enda mer.

Lydsystem

En kino er ingenting verdt uten god lydkvalitet. Her kan det derfor lønne seg å bruke noen ekstra kroner, siden et godt lydanlegg er med til å gi deg den ultimate filmopplevelsen.

Forbrukslån som investering i fremtiden

Mange mennesker tar opp et lån for å foreta en investering. Og hvis du låner penger til en hjemmekino, så kan du også se på det som en investering i fremtidig hygge og underholdning. Og hvis du har bestemt deg for å låne penger for å skape de perfekte rammene for å se film der hjemme, så er det et par ekstra ting du skal huske å investere i for å få full valuta for lånet ditt.

 For det første, så skal du sørge for riktig belysning. Hvis du vil ha et bilde av god kvalitet, er det viktig å ha det helt mørkt. Det er ikke nok å bare trekke for gardinene. Rom som er spesielt designet for hjemmekinoanlegget, bør derfor males i en mørk farge, slik at så lite lys reflekteres rundt i rommet som mulig. Hvis du derimot bruker stuen eller et annet rom, bør du henge opp mørkleggingsgardiner.

 Det er også viktig å sitte godt. En komfortabel sofa eller lenestol er en viktig del av enhver god hjemmekino. Men i dag finnes det også mange stoler som ligner på typiske kinostoler med koppholder og alt. Og på den måten kan du komme du enda nærmere en ekte kinoopplevelse.