Ben Affleck regisserer historien om «Chinatown»

Ben Affleck har funnet sin neste regioppgave – det blir en tidsreise tilbake til 1970-tallets Hollywood med filmen The Big Goodbye.

Paramount-dramaet The Big Goodbye går bak kulissene til den klassiske 70-tallsfilmen. Filmen er basert på boken med samme navn og handler om filmingen av Roman Polanskis Chinatown, men også om en spesifikk epoke i filmindustrien da all makt var i hendene på filmskaperne.

«Chinatown», med regi avRoman Polanski og manus av Robert Towne. Her, Jack Nicholson som J.J. ‘Jake’ Gittes ogFaye Dunaway som Evelyn Cross Mulwray.

Affleck ville også skrevet manuset.  Den faglitterærboken forteller historien bak kulissene fra 1974 noir-klassikeren med Jack Nicholson og Faye Dunaway.

Den Oscar-vinnende filmen fra 1974 ble en klassiker i noir-sjangeren, men veien dit var kronglete. Sam Wassons bok, «The Big Goodbye: Chinatown and the Last Years of Hollywood», går i dybden og skildrer blant annet de mindre kjente konfliktene og problemene bak kulissene, ifølge Deadline. Her vil vi blant annet finne ut hvorfor regissøren havnet i konflikt med stjernen Faye Dunaway, og hvordan Jerry Goldsmiths uhyggelige filmmusikk ble satt på i siste sekund.