«The Crown» har funnet sin prinsesse Diana

‘The Crown har castet Elizabeth Debicki som prinsesse Diana i sesongene 5 og 6. Elizabeth Debicki blir før det i se i Tenet som får norsk kinopremiere 28. august.

«Prinsesse Dianas ånd, hennes ord og hennes handlinger lever i hjertet til så mange. Det er mitt sanne privilegium og ære å være med i denne mesterlige serien, som har fått meg absolutt hektet fra episode en, sier Debicki i Twitter-kunngjøringen som ble lagt ut søndag ettermiddag.

Netflix-serien har fulgt kongefamilien gjennom flere tidsperioder, og startet på slutten av 1940-tallet og begynnelsen av 1950-tallet med dronning Elizabeth og prins Filips ekteskap og tidlige karrierer. Sesong 3, utgitt i 2019, hoppet fremover i tid til 1960- og 1970-tallet, og erstattet rollebesetningen med eldre skuespillere. Prinsesse Diana, som ble født i 1961, vil bli introdusert i den kommende fjerde sesongen med skuespillerinnen Emma Corrin.

The Crown utvidet nylig rollebesetningen og la  til Jonathan Pryce til som prins Philip i de to siste sesongene. Doctor Who -stjernen Matt Smith hadde opprinnelig rollen. Game of Thrones-skuespilleren Tobias Menzies som erstattet ham i sesong 3 og 4.