De er alle nominert til Amanda: Håp-Maria Sødahl Andrea Bræin Hovig Stellan Skarsgård (Foto: Motlys/Agnete Brun

«Håp» med i kampen om European Film Awards

Maria Sødahls Håp skal kjempe om å bli nominert til European Film Awards i klassen for beste spillefilm. Dermed har filmen sjansen til stikke av med Europas svar på Oscar.

Filmen, med Stellan Skarsgård og Andrea Bræin Hovig i hovedrollen, er nå med blant en ekslusiv gruppe på 32 filmer som så langt er plukket ut til å bli nominert til den gjeve prisen. 32 filmer til vil bli plukket ut i september. De utvalgt filmene skal så kjempe om å bli blant de nominerte.

Også den svenske filmen Charter med Ane Dahl Torp i hovedrollen skal delta i konkurransen om å bli Europas beste spillefilm.

I løpet av de kommende ukene vil de over 3800 medlemmene av European Film Academy se de utvalgte filmene, og etter at del 2 er kunngjort, stemme for nominasjonene i kategoriene European Film, Director, Actor, Actress and Screenwriter. Nominasjonene blir deretter kunngjort 7. november på Sevilla European Film Festival i Spania. En jury med 8 medlemmer skal bestemme prismottakerne i kategoriene Europeisk kinematografi, redigering, produksjonsdesign, kostymedesign, sminke og hår, original score, lyd og visuelle effekter.

De 33. europeiske filmprisene deles ut den  12. desember i Reykjavik.