«Barn» får hard konkurranse om Nordisk Råds filmpris

I helgen mottok filmen hele ni Amandapriser og regissør Dag Johan Haugerud ansees som en av Norges mest spennende regissører. Nå er Barn årets norske kandidat til den prestisjetunge filmprisen.

–Jeg er glad og beæret over at Barn er nominert til Nordisk råds filmpris. Det føles som en viktig anerkjennelse for alle som har jobbet på filmen, sier Haugerud.

Konkuransen om prisen på 350.000 DKK er imdletid hard. Dag Johan Haugeruds film skal bryne seg mot danke Onkel, finske Koirat Eivät Käytä Housuja (Dogs don’t wear pants), islandske Bergmál (Echo) og Svenske Charter.

Dag Johan Haugerud har både skrevet manus og hatt regi på Barn. Den fremragende forfatteren debuterte som regissør med kortfilmen 16 levende klisjeer i 1998. Hans store gjennombrudd kom med langfilmen Som du ser meg (2012) Filmen vant i sin tid fire Amanda-priser og nominert til Nordisk råds filmpris 2013. Syv år senere er oppfølgeren Barn også nominert til filmprisen.

Joachim Trier er så langt den enste norske filmskaperen som har vunnet Nordisk Råds Filmpris. Han fikk den i 2016 for Louder Than Bombs.

DANMARK: Onkel

Av Frelle Petersen (regi / manus) og Marco Lorenzen (produsent).

 

FINLAND: Koirat Eivät Käytä Housuja (Dogs don’t wear pants)

Av Jukka-Pekka Valkeapää (regi / manus), Juhana Lumme (manus), Aleksi Bardy (produsent) og Helen Vinogradov (produsent)

 

ISLAND: Bergmál (Echo)

Av Rúnar Rúnarsson (manus / regi / produsent), Live Hide (produsent) og Lilja Ósk Snorradóttir (produsent) 

SVERIGE: Charter

Av Amanda Kernell (regi / manus), Lars G. Lindström (produsent), Eva Åkergren (produsent)

Prisen offentliggjøres tirsdag 27. oktober under Nordisk råds sesjon i Harpa i Reykjavik.