«Collini Case» stakk av med Publikumsprisen i Haugesund

Torsdag kveld var det klart for prisutdeling under avslutningen av Den 48. norske filmfestivalen i Haugesund. Collini Case vant hjertet til publikum, og mottok publikumsprisen. 

Publikumsprisen

Tyske Collini Case vant Publikumsprisen. I juryens begrunnelse står det: «Vi blir tatt med på en gripende reise med spenning fra start til slutt. Inspirert av forfatterens egen familiehistorie blir vi minnet om grufulle handlinger fra krigen som aldri må bli glemt. Filmen er regissert av Marco Kreuzpaintner og produsert i Tyskland, og således en av flere filmer og bøker derfra de seinere årene der oppgjør med landets nære fortid står i sentrum.»

Andreasprisen

Andreasprisen for 2020 går til Kunstneren og tyven.

Andreasprisen er en økumenisk filmpris som er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, Film&Kino og avisen Vårt Land.

Gledessprederen

Årets Gledesspreder gis til Summerland. Gledessprederen skal gå til en film som begeistrer og sprer glede. Filmen skal nå ut til et bredt publikum på norske kinoer.

Best Project Award

Denne prisen gis til det beste prosjektet i The Nordic Co-Production Market, og vinneren får delta på «The Producers Network» i Cannes. Prosjektet Dogborn vant Best Project Award. .

Next Nordic Generation

Ti eksamensfilmer fra de nordiske filmskolene ble vist i dette programmet. Vinneren får 10.000 kroner, sponset av SF Studios Norge.  Vinneren ble Tape, regissert av Mirjam Thorkelsdottir. Hun ble uteksaminert fra Westerdals. Hederlig omtale gikk til Stalker, regissert av Olav Bjelland Feet.