DDD

Roar Uthaug fikk tidenes bursdagsgave fra Netflix

Roar Uthaug fyller 47 år i dag. Den suverent mest kostbare gaven står Netflix for. Strømmegiganten vil eksklusivt gi ut den actioneventyret Troll i i 2022.

Dypt inne på Dovrefjell, våkner noe gigantisk etter å ha blitt fanget i tusen år. Dyrene ødelegger alt i veien, og nærmer seg raskt Oslo, med byboere som sliter med å stoppe noe de trodde eksisterte bare i norsk folklore.

Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud fra Motion Blur, produksjonsselskapet bak den norske Netflix-filmen Kadaver, vil også produsere Troll.

Uthaug sier i en uttalesel: “‘ Troll ’er en idé som har utviklet seg bakhodet mitt i over 20 år. Å endelig kunne realisere det med de entusiastiske og ambisiøse menneskene på Netflix og Motion Blur, er virkelig en drøm. Jeg kan ikke vente med å slippe løs dette norske monsteret på verden. ”

– Vi i Motion Blur er ekstatiske over å endelig kunngjøre dette samarbeidet med Roar Uthaug og Netflix, sier produsenter Kristian Strand Sinkerud (til venstre) og Espen Horn (til høyre). Regissør Roar Uthaug i midten. Foto: Lasse Nyhaugen/Netflix

David Kosse, administrerende direktør for International Original Film hos Netflix, sir: ”Vi er utrolig stolte av å bringe et norsk prosjekt i denne skalaen til verden sammen med Roar Uthaug og Motion Blur. Roar er en ekstremt dyktig filmskaper, og jeg er spent på at han går tilbake til sine norske røtter med denne ambisiøse, morsomme filmen. ”

”Vi er glade for å få liv i Troll – spilt, regissert og produsert av nordmenn for det globale markedet. Vi i Motion Blur er i ekstase for å endelig kunngjøre dette samarbeidet med regissør Roar Uthaug og Netflix ”, sier produsentene Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud.

Roar Uthaug er kjent blant annet for suksessfilmene Fritt Vilt (2006), Bølgen (2015) og Tomb Raider (2018) og en rekke  reklamefilmer. Han siste produksjon er den ferske 3 minutter lange kortfilmen The End of Football som presenteres av den amerikanske vannteknologi-leverandøren Xylem Inc. i samarbeid med fotballklubben Manchester City.