Stephen Kings pandemiskrekk «The Stand» slippes i desember

Den første sesongen av CBS All Access-filmatiseringen av Stephen King-boken «Pestens tid» har endelig fått premieredato.

Den etterlengtede miniserien The Stand har vært i produksjon de siste to årene – og på grunn av koronapandemien fryktet mange at ventetiden ville fortsette på ubestemt tid. Heldigvis har CBS All Access nå endelig bekreftet at miniserien skal slippes 17. desember, i alle fall i USA.

Serien er basert på Stephen King-boken «Pestens tid» og finner sted under en global pandemi, der et virus med 99,4 prosent dødelighet utrydder nesten alt liv på planeten. De få som klarer å overleve blir i stedet revet mellom godhet og ondskap, når den godhjertede 108 år gamle moren Abagail leder en gruppe fredelige overlevende mens alles verste mareritt ser ut til å gå i oppfyllelse så snart de møter Randall Flagg og hans tilhengere.

Whoopi Goldberg spiller den 108 år gamle moren Abagail.

«Pestens tid» (The Stand) ble utgitt 1978. Romanen ble nominert til World Fantasy Award for Best Novel i 1979. I 1994 ble det laget en miniserie på fire episoder av boka.

Golbal Pandemi

– I løpet av de to årene vi har brukt med produksjonen av The Stand, følte vi alle et stort ansvar for å tilpasse det som for mange er et av de mest populære verkene fra en av verdens mest elskede fortellere. Men ingen av oss kunne ha spådd at Stephen Kings 40 år gamle mesterverk, om en global pandemi, kunne blitt så uhyggelig aktuell, kommenterer seriens showrunner Benjamin Cavell om nyhetene.

 

Alexander Skarsgård som Randall Flagg i The Stand.

Alexander Skarsgård spiller en av hovedrollene, som Randall Flagg, mens Whoopi Goldberg spiller Abagail. De stjernespekkede miniseriene inneholder også James Marsden, Heather Graham, Amber Heard, Nat Wolff, Odessa Young, Owen Teague og Greg Kinnear foran kameraet.

Miniseriene vil bestå av totalt ni episoder. Det er foreløpig uklart hvilken svensk distributør som vil vise The Stand her i Norge, selv om HBO Nordic vanligvis har en tendens til å kjøpe mange av seriene til CBS All Access og Showtime (som eies av samme selskap).