AMC Entertainment Holdings, Inc., som eier Odeon-kinoene i Norge sliter. Nå selger de kinoene sine i Baltikum for 77 millioner dollar.

UP Invest, eieren av en baltisk kinokjede, kjøper alle de ni AMC kinoene i Latvia, Litauen og Estland.

Den kontante kjøpesummen på 77 millioner dollar representerer et 9,3 ganger multiplikasjon av forventet 2020 EBITDA * før utbruddet av COVID-19.

“Denne transaksjonen markerer nok en dristig og avgjørende handling som er tatt, på hælene av kapitalinnsamlingen vår i april og gjeldsstrukturering og kapitalinnsamlingen i juli, for å styrke vår likviditet, ”sier Adam Aron, administrerende direktør og president i AMC i en pressemelding.

AMC verdens største kinoeier med 1000 kinoer og 11 000 saler over hele verden. Selskapet har lenge slitt med store underskudd har en gjeld på 5 milliarder dollar. Det ventes at selskapet må selge flere kinoer i Europa for overleve.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen