Odeon-eieren selger kinoer

AMC Entertainment Holdings, Inc., som eier Odeon-kinoene i Norge sliter. Nå selger de kinoene sine i Baltikum for 77 millioner dollar.

UP Invest, eieren av en baltisk kinokjede, kjøper alle de ni AMC kinoene i Latvia, Litauen og Estland.

Den kontante kjøpesummen på 77 millioner dollar representerer et 9,3 ganger multiplikasjon av forventet 2020 EBITDA * før utbruddet av COVID-19.

“Denne transaksjonen markerer nok en dristig og avgjørende handling som er tatt, på hælene av kapitalinnsamlingen vår i april og gjeldsstrukturering og kapitalinnsamlingen i juli, for å styrke vår likviditet, ”sier Adam Aron, administrerende direktør og president i AMC i en pressemelding.

AMC verdens største kinoeier med 1000 kinoer og 11 000 saler over hele verden. Selskapet har lenge slitt med store underskudd har en gjeld på 5 milliarder dollar. Det ventes at selskapet må selge flere kinoer i Europa for overleve.