Ny skandale i Hollywood setter #MeToo på hodet

Tre år etter at #MeToo kampanjen først rettet fokus på menn som misbrukte makt for å få sex, koker det igjen i Hollywood. Denne gangen er derimot rollene reversert, da det nå er en kvinne som er anklaget for å misbruke sex for å skaffe seg makt.

I forrige uke kom det frem at den 27 år gamle skuespilleren Charlotte Kirk skal ha inngått flere seksuelle forhold til studiosjefer i Hollywood, med den hensikt å bruke det til å slå gjennom som skuespiller. Da hovedrollene derimot uteble, har hun angivelig begått flere tilfeller av pengeutpressing mot sine tidligere elskere.

Saken strekker seg tilbake til 2013, da Kirk var 20 år gammel og inngikk forhold med den gang 68 år gamle Ron Meyer som var vice chairman hos NBCUniversal, samt Warner Bros. executive Kevin Tsujihara som var 48 år. Hun fikk tilsynelatende også noen mindre roller i diverse filmer ut av forholdene, men da dette ikke levde opp til forventingene skal hun ha truet med å gå til media. Både Meyer og Tsujihara skal så ha inngått avtaler om å betale Kirk 2 millioner dollar hver for å holde forholdene hemmelig, og gjorde derved Kirk til den minst sette og best betalte skuespilleren i hele Hollywood.

Pengene kom også delvis inn på konto som månedlige beløp, helt til forholdene likevel ble offentliggjort i 2019. Og det er da pengestrømmen stoppet opp at truslene skal ha begynt for fullt. Kirk skal ha engasjert to nye kjærester, produsent Joshua Newton og regissør Neil Marshall, for å legge press på NBCUniversal og Warner Bros.

Både Tsujihara og Meyer mistet jobben som følge av skandalen, og Neil Marshall ble også nylig droppet av sitt talentbyrå. En advokat som er involvert i saken har derimot uttalt at dette bare er toppen av isberget, og FBI har nå startet en etterforskning av forholdene.

Ironisk nok har Neil Marshall også akkurat kommet med en ny film om fortidens heksejakt med nettopp Charlotte Kirk i hovedrollen, som har den alt for passende tittelen The Reckoning.

Tilsynelatende skal denne slags praksis være så alt for vanlig i Hollywood, så det kan bli spennende å se om Kirk-skandalen vil skape like mye rabalder som Weinstein-saken, og om vi får et nytt hashtag for å beskrive liknende tilfeller.