James Cameron bekrefter – «Avatar 2» er ferdig innspilt

Den tredje filmen er også nesten ferdig innspilt, avslører regissøren. Elleve år etter originalfilmen har det begynt å skje noe rundt de fire planlagte Avatar-oppfølgerne. 

James Cameron bekrefter nå at den første oppfølgeren, Avatar 2, er fullført mens filmteamet er i New Zealand for opptakene av de siste av live-action-scene til Avatar 3.  Omfattende etterproduksjon og et enormt arbeid med de visuelle effektene skal til før vi får sesluttresultatet.

«Samme dag som vi er ferdig med å filme Avatar 2, begynner arbeidet med Avatar 3. Akkurat nå er jeg i New Zealand for opptak. Vi er 100 prosent ferdige med den andre og omtrent 95 prosent ferdig med den tredje,» sa James. Cameron nylig i en samtale med Arnold Schwarzenegger i forbindelse med The 2020 Austrian World Summit.

Innspillingen begynte allerede i 2017 da motion capture-delene til Avatar 2 og 3 ble spilt inn. Opptaket av live-action-scenene i New Zealand ble senere forsinket på grunn av Corona-pandemien, men nærmer seg nå endelig målet.

«Corona-pandemien traff oss akkurat som alle andre. Vi mistet omtrent fire og en halv måned med opptakstid og har derfor utsatt premieredatoen et helt år til desember 2022. Vi bruker nå den ekstra tiden på den tredje filmen, sa Cameron.

Detaljer om hva filmene faktisk vil handle om er fremdeles få. Men det er allerede klart at Jake Sully og Neytiri igjen vil være i sentrum når filmene utforsker nye deler av Pandora.

Avatar 2 skal etter planen komme på kino 16. desember 2022, fire år senere enn opprinnelig planlagt. Den første Avatar er nå tilgjengelig for strømming på Disney +.