Et filmteam har fulgt Greta Thunberg fra den aller første klimastreiken og hele veien over Atlanterhavet. 

Tour de Force har sikret seg filmen i Venezia hvor den har verdenspremiere  3. september. Den vil bli tilbudt kinoer over hele landet etter BIFF.

Sveriges mest berømte tenåring har fått sin egen dokumentar. I disse dager har Greta premiere på filmfestivalen i Venezia, og her er det første filmklippet. Filmen er et nærgående portrett av en jente som har Aspergers syndrom og som nesten helt er uten privatliv.

Filmskaperen Nathan Grossman har fulgt Greta Thunberg siden august 2018, da den da 15-årige jentas første skolestreik for klimaet utenfor Riksdagen fikk overskrifter. I løpet av året som fulgte, ble stemmen hennes, som sterkt taler for en bedre fremtid for planeten vår, hørt over hele verden og nådde verdens ledere. Greta, en tilbakeholden tenåring med Aspergers syndrom, er nå en verdensberømt miljøaktivist.
Filmen får verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia 3. september. I USA slippes filmen på strømmetjenesten Hulu, og her i Norge får den premiere på BIFF allerede i oktober.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen