Det blir hverken norsk kinopremiere eller strømming til 300 kroner. I stedet er Mulan inkludert i tilbudet på Disney+ fra 4. desember.

Norske Disney-fans må vente til desember på den nye Mulan-filmen. Først fredag ​​4. desember når Mulan Norge med premiere på Disney+. Selv om det blant annet blir gjort tilgjengelig på strømming i USA og en del andre land i morgen.

Den overdådige eventyrfilmen Mulan ble offer for coronapandemien og mistet kinopremieren i vår. Disney prøver å få tilbake noen av kostnadene ved å tilby deler av verden såkalt «Premium Access» – seere kan kjøpe filmen digitalt fra 4. september hvis de betaler rundt 30 dollar.

I de nordiske landene er det imidlertid valgt en annen strategi. I stedet vil Mulan bli inkludert i strømmetilbudet uten ekstra kostnad fra 4. desember – Disney bekreftet dette under en pressekonferanse tidligere i dag.

Strømmetjenesten Disney+ lanseres i Norge 15. september.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen