Renate Reinsve og Joachim Trier (Foto: Pernille Sandberg).
Renate Reinsve og Joachim Trier (Foto: Pernille Sandberg).

Joachim Triers er i gang med«Verdens verste menneske» i Oslo

Joachim Trier og Eskil Vogt har skrevet manus og Joachim selv har regien på den siste filmen i «Oslo-trilogien» som har fått navnet Verdens verste menneske.

(Foto: Pernille Sandberg) Dramakomedien startet innspillingen i Oslo i august.  «Oslo-trilogien» består av Reprise fra 2006, Oslo 31. august fra 2011 og avsluttes nå med Verdens verste menneske som skal ha premiere i 2021.

Verdens verste menneske er ikke en direkte oppfølger til Reprise og Oslo 31. august, men de er tematisk forbundet. Det er fantastisk å få jobbe med Anders Danielsen Lie igjen, som spilte hovedrollen i Oslo 31 august, og også Renate Reinsve, som spilte en liten rolle. Det er en stor glede å kunne gi henne sin første hovedrolle med denne filmen, sier Joachim Trier.

Joachim Trier (th) med Renate Reinsve (midten) under innspillingen av Verdens verste menneske i Barcode/Bjørvika i Oslo (Foto: Pernille Sandberg).

Melankolsk komedie

Verdens verste menneske er en melankolsk komedie om kjærlighet i vår tid.  I hovedrollen som Julie, finner vi Renate Reinsve. Hun er utdannet ved Den Norske Teaterhøgskolen og debuterte på scenen i «Peer Gynt» i 2013. På kino har hun vært å se i Kompani Orheim, Welcome to Norway, Kvinner i for store herreskjorter og Fønix, men dette er hennes første hovedrolle på film.

Med seg har Renate Anders Danielsen Lie i rollen som Aksel, og Herbert Nordrum som Eivind. (Foto: Pernille Sandberg).

Anders Danielsen Lie har spilt i begge de andre «Oslo-trilogi»-filmene til Joachim Trier. Herbert Nordrum er ansatt ved Nasjonalteateret, men på kino var han sist å se i filmen Fjols til fjells som Poppe. Han er også kjent fra filmen Pornopung og for TV-seriene Unge lovende og Beforeigners.

Verdens verste menneske startet innspillingen 11. august i Oslo og skal holde på til 29. oktober. Den 55 dager lange innspillingen skal foregå i Norge og i Trollhättan.

Filmen er Joachim Triers femte spillefilm. Alle filmene er skrevet sammen med manusforfatter Eskil Vogt.