Ett glass til ble beste spillefilm på London FF.

Mads Mikkelsen på fylla åpner BIFF

Thomas Vinterbergs Et glass til med Mads Mikkelsen i hovedrollen åpner BIFF den 7. oktober.
Dokumentar I am Greta om Greta Thunberg og skolestreikene er årets Centerpiece midtveis i festivalen, og Mona Fastvolds The World to Come avslutter festivalen.
Et glass til (Druk) handler om fire videregående lærere og venner som bestemmer seg for å teste en teori om at mennesket er født med en halv promille for lite. Teorien foreskriver at alkohol i blodet åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å øke.

Et glass til var en av filmene som ble valgt ut til årets filmfestival i Cannes, hvor den skulle fått sin verdenspremiere på croisetten. I dette skråblikket på nordisk drikkekultur har Vinterberg blant andre fått med seg Mads Mikkelsen og Maria Bonnevie. BIFF har tidligere vist hans filmer Jakten, En helt kommer hjem og Dear Wendy. Visningen på BIFF blir Norgespremiere på filmen.

Festivalsjef Tor Fosse:
– I det som har vært et veldig spesielt år for filmfestivaler, er vi spesielt glade for å kunne trekke frem tre av årets beste filmer, og la publikum i Bergen være blant de aller første i verden til å oppleve disse filmene på et stort lerret. Det har vært et krevende arbeid, men vi er veldig stolte og fornøyde med årets program. Vi vil også anerkjenne viktigheten av at våre kolleger i filmfestivaler som Cannes, Venezia og Toronto løfter frem nye og spennende regissører også i en tid som denne, slik BIFF også gjør.

SE HELE BIFF-PROGRAMMET HER