Frances McDormand in the film NOMADLAND. Photo Courtesy of Searchlight Pictures. © 2020 20th Century Studios All Rights Reserved

Trailerpremiere: Frances McDormand i drift i «Nomadland»

Her er de først bildene fra The Rider-regissøren Chloé Zhaos nye film om et menneske i drift i den amerikanske villmarka med Frances McDormand i hovedrollen.

Den kinesisk-amerikanske festivalfavoritten i Venezia Chloé Zhao er tilbake etter det vestlige dramaet The Rider i 2017. Det neste for henne blir hun blir Marvels filmunivers gjennom den kommende Eternals (2021). I Nomadland, som er Gulløve-favoritt i Venezia, tar hun oss med til den amerikanske villmarka.

Frances McDormand spiller Fern som mistet etter den økonomiske nedturen. Hun ser hjembyen i Nevada fullstendig kollapse på grunn av den økonomiske krisen og pakker varebilen for å legge ut veiene og leve et nomadeliv langt fra den moderne verdens lover. Filmen er basert på Jessica Bruders virkelighetsbaserte bok med samme tittel.

I andre roller finner vi Oscar-nominerte David Strathairn (Good Night, and Good Luck) Sammen med ekte nomader som portretterer Fers nye krets. Filmen er skrevet og regissert av Chloé Zhao som også har ansvaret for klipp. Frances McDormand produserer filmen sammen med Zhao, Peter Spears (Call Me By Your Name), Mollye Asher (The Rider) og Dan Janvey (Beasts of the Southern Wild).

I forkant av verdenspremieren på filmfestivalen i Venezia har Searchlight Pictures nå gitt ut en første teasertrailer for filmen, som allerede er nevnt i Oscar-sammenheng. Filmen vil også bli vist på årets BIFF i Bergen. Bedøm selv hva du synes om den korte traileren nedenfor: