De 5 beste sportsfilmene

Det er mange som er glade i sport og idrett, enten som tilskuer eller som utøver. Ofte liker vi godt begge deler. I likhet med andre land er det også her i Norge tradisjon for å se på fotballkamper, følge med på håndball og, selvfølgelig, få med seg all den spennende vinteridretten.

Idrett er noe vi alle på en eller annen måte har et forhold til. Mange av oss liker også å tippe før eller under et arrangement. Da tipper vi gjerne på hvem som vinner, scorer neste mål eller noe annet spennende, og tilfører kampen vi ser på litt ekstra magi. Dette kan blant annet gjøre hos Comeon Norge, som har mange markeder tilgjengelig for alle som liker å tippe på sport.

Det finnes også en rekke gode idrettsfilmer, og her kommer våre tips til de 5 beste.

Any Given Sunday

Any Given Sunday er en film fra 1999, og her er det amerikansk fotball som har hovedrollen. Regien er ved kjente Oliver Stone, og i andre hovedroller finner du Al Pacino, Cameron Diaz, James Woods, Jamie Foxx og Dennis Quaid.

Al Pacino spiller rollen som treneren som sliter både i privatlivet og på jobben. I tillegg må han hanskes med kvinnen som eier klubben han er trener for. Hun prøver å finne sin plass i en verden som vi trygt kan si domineres av menn.

Dennis Quaid spiller rollen som en av stjernene på laget. Han blir skadet og blir derfor erstattet av en annen spiller som klarer å løfte laget til helt nye høyder.

The Hustler

The Hustler er en skikkelig filmklassiker. Den kom ut i 1961, og her er det biljard som har fått hovedrollen. Regien er ved Robert Rossen, og i de andre rollene finner du Paul Newman, Jackie Gleason, Piper Laurie og George C. Scott.

Paul Newman spiller her en dyktig biljardspiller som utfordrer den regjerende mesteren. Innsatsen rundt biljardbordet blir høy, og det store spørsmålet er hvor mye vi egentlig er villig til å ofre for heder og ære.

The Big Blue

Denne filmen kom ut i 1988. Dette er en fransk film der den kjente regissøren Luc Besson står bak spakene. I filmen medvirker skuespillerne Rosanna Arquette, Jean-Marc Barr og Jean Reno. Filmen handler om to venner med en felles interesse i dykkingen. De mister kontakten, men møtes igjen til en stor konkurranse. Den virkelig store hovedrollen spilles av havet, og dette er en fantastisk film for deg som er fasinert av nettopp havet og dets skjønnhet og magi.

Seabiscuit

Seabiscuit kom ut i 2003, og er regissert av Gary Ross. I hovedrollene finner du Tobey Maguire, Jeff Bridges, Chris Cooper og William H. Macy. Dette er historien om hesten Seabiscuit og jockeyen hans. Hesten var liten og skadet, og jockeyen var altfor stor. Hesten ga ikke opp, og historien om disse to som vant mot alle odds erobret alle hjerter i de harde 30-årene.

Jerry Maguire

Denne filmen om amerikansk fotball kom ut i 1996. Regien er ved Cameron Crowe, og i hovedrollene finner du Tom Cruise, Cuba Gooding Jr. og Renée Zellweger. Her møter vi fotballagenten og fotballstjernen som begge gjerne vil tjene penger på det de gjør. Setningen «Show me the money» har blitt berømt verden over.