Nå kommer dokumentaren om Trond Giske

Dokumentarfilmen Trond Giske – makta rår følger Trond Giskes forsøk på å reise seg etter metoo-avsløringene.

Filmen lages av Håvard Bustnes som tidligere blant annet har laget Hatets vugge – om den nynazistiske Gyllen Daggry-bevegelsen i Hellas.

Regissør Håvard Bustnes og Upnorth Film har fulgt Trond Giske gjennom flere år.  Dokumentaren om Trond Giske ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering.

Trønderen Håvard Bustnes  har hatt en unik tilnærming til hovedpersonen Trond Giske og hans arkivmateriale. Alt tyder på at dette blir en både interessant og kontroversiell film. Vi er garantert ikke ferdig med Trond Giske ennå.

Dokumentaren dekker både med og motstandere av Giskes prosjekt, politikk og person. Alt tyder på at norsk poltikk og offentlighet ikke er ferdig med Trond Giske med det første.

Regissør og manusforfatter Håvard Bustnes. forrige kinodokumentar Hatets vugge , hadde premiere i konkurranseprogrammet på IDFA, ble nominert til Gullruten og har blitt plukket ut til i over 50 festivaler der den vant flere priser. Bustnes jobber også med dokumentarfilmen Apache, som fikk produksjonstilskudd fra NFI tidligere i år.

Trond Giske – makta rår har ennå ikke fått noen premieredato.