Netflix filmatisering av Daphne de Mauriers gotiske roman «Rebecca» fra 1938 har premiere 21. oktober på strømmetjnesten.

Lily James og Armie Hammer spiller paret de Winter når nygifte slår seg ned seg på familiegården Manderley. «Rebecca» refererer til Maxim de Winters første kone, hvis minne holdes i live av husholdersken Mrs. Danvers, spilt av Kristin Scott Thomas. Rebecca de Winters tilstedeværelse begynner for den nye kona nesten kjennes fysisk påtagelig.

Den nye filmatiseringen er regissert av Ben Wheatley (Kill list) og manusforfatteren er Jane Goldman (Kick-ass, The Woman in Black).

Romanen ble filmet i 1940 av Alfred Hitchcock med Laurence Olivier og Joan Fontaine i hovedrollene. Hitchcocks Rebecca ble nominert til elleve Oscar-priser og ble til slutt tildelt to.

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen