Stellan Skarsgård tok 100 Euro i honoraer for rollen i «The Painted Bird»

Stellan Skarsgårds rolle i den kritikerroste filmen The Painted Bird er liten, men lønna var enda mindre.

– Da jeg fortalte agenten min at jeg bare ville ha 100 euro for rollen, sa hun Fuck! og så sikkert … også. Selskapet hennes fikk ti prosent av lønnen min, sier Stellan til svenske Aftonbladet.

– Dette var min engelske agent. Hun forstår, hun kjenner meg og vet hvorfor jeg lager filmer.

Stellan Skarsgård har hatt haugevis med store internasjonale roller, men er kjent for også ta roller i lavbudsjett- og uavhengige filmer bare fordi han tror på prosjektene og regissøren.

Stellan Skarsgård nøyde seg med et honorar på 100 Euro for rollen sin som tysk soldat.

Veien til rollen i The Painted Bird er en lang historie.

Tidlig på 1990-tallet traff han Václav Marhoul hadde akkurat blitt sjef for Barrandov Studios i Praha og hadde en hyggelig kveld sammen på byen.
– For ti år siden hørte han fra ham igjen, forteller han til Aftonbladet. – Han hadde da brukt to år på å skaffe seg rettighetene til å filme Jerzy Kosinskis bok «The Painted Bird». Han ville ha meg med seg, han trengte noen internasjonale navn for å skaffe penger. En svart-hvitt kunstfilm som er utrolig grusom, det ville vært gøy hvis det ble gjort, tenkte jeg. Jeg hadde lest boken da jeg var 20 og likte den.

Da Marhoul kontaktet Stellan igjen for to år siden, var det en selvfølge å stille opp for en to-dagers innspilling. Og for vennskapsprisen 100 Euro. Han spiller en tysk soldat.

Forfatteren Jerzy Kosinski, som begikk selvmord i sin leilighet i New York i 1991, 58 år gammel, var en kontroversiell forfatter. Boken handler en ung gutt er på flukt gjennom Øst-Europa under andre verdenskrig. Han blir utsatt for forferdelige ting.