Sci-fi-eposet Dune ble nattens mestvinnende med seks priser - de fleste i de tekniske kategoriene.

Trailerpremiere: «Dune» ser usigelig vakker ut

Den første traileren er her for Denis Villeneuves Dune er nå sluppet. Filmen byr på en stjernespekket rollebesetning på ørkenplaneten hvor de kjemper om ære, makt og tro – og en ung manns skjebne som kan redde eller ødelegge dem alle.

Den nesten tre minutters traileren lover en nydelig sci-fi-saga, forsterket av Villeneuves fantastiske regi og opptak flere steder rundt om på jorda – inkludert Norge og imponerende bruk av CGI.

Dune er basert på Frank Herberts roman. I den nye filmatiseringen finner vi Timothée Chalamet som Paul Atreides, den unge sønnen til hertug Leto (Oscar Isaac) og Lady Jessica (Rebecca Ferguson), et medlem av Bene Gesserit-ordenen.

Også Norge har vært åsted for flere scener i Dune.

Traileren – med et cover av Pink Floyds «Eclipse» fra Hans Zimmer – sentrerer seg om at Paul diskuterer sine drømmer og visjoner med moren til Bene Gesserit (Charlotte Rampling), mens han advarer om et «korstog» … og hun advarer også om en katastrofe som truer deres familie.

Paul og hans familie har flyttet til ørkenplaneten Arrakis, som er kilden til et kraftig krydder kalt melange som er nødvendig for interstellare reiser. Huset Atreides har tatt over planeten fra huset Harkonnen — ledet av den onde og skremmende baron Harkonnen (Stellan Skarsgård), som har lovet å få Arrakis tilbake til enhver pris. Som vi ser i traileren, betyr dette å sende nevøen Glossu (Dave Bautista) og soldatene for å «drepe dem.»

Dune har kinopremiere 18. desember, så sant koronapandemien ikke ødelegger også for den.