Et av verdens eldste filmselskaper styrker seg i strømmekrigen. 

Samme dag som Disney+ lanseres i Norge og flere andre europeiske land ble det klart at ViacomCBS Networks lanserer sin egen globale strømmetjeneste Paramount+ i 2021.

Samler merkevarer

ViacomCBS er et stort amerikansk mediekonsern. De eier blant annet kanaler som MTV, Nickelodeon, CBS, Comedy Central og Showtime og ikke minst Paramount Pictures, som ble etablert i 1916 og er verdens femte eldste filmstudio.

Paramount+ har til nå vært tilgjengelig hos flere TV-distributører verden over, blant annet T-We og RiksTV her hjemme. Men fra og med neste år blir altså tjenesten tilgjengelig for alle.  Ved lansering i Norge vil over 6000 filmer og serier være ute på strømmetjenesten.

Rikholdig arkiv

ViacomCBS sitter på rettigheter til svært mange populære serier og filmer som Star Trek: Picard, Star Trek: Discovery, Yellowstone, Ray Donovan, Billions, Gudfaren-trilogien, Mission: Impossible-serien, PAW Patrol, Blaze and the Monster Machines, SvampeBob, South Park og mye, mye mer!

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen