Cinema møtte legenden Charles Dance (73) i Venezia. For den yngre garde er han nok best kjent som Lord Tywin Lannister i Game of Thrones. Nå kommer han The Book of Vision.

(VENEZIA) Charles Dance er en levende legende og gjort karriere både son skuespiller, regissør og manusforfatter. Dance er kjent for å spille skurker i flere filmer og serier.

Noen av hans mest kjente roller er Guy Perron i filmen  The Jewel in the Crown (1984), dr. Jonathan Clemens i Alien 3 (1992), Sardo Numspa i filmen The Golden Child (1986), Benedict i Last Action Hero (1993), og Lord Tywin Lannister i Game of Thrones. I Venezia var han den Terrence Malick-produserte filmen The Book of Vision i regi a Carlo Hintermann.

 

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen