Cinema møtte legenden Charles Dance (73) i Venezia. For den yngre garde er han nok best kjent som Lord Tywin Lannister i Game of Thrones. Nå kommer han The Book of Vision.

(VENEZIA) Charles Dance er en levende legende og gjort karriere både son skuespiller, regissør og manusforfatter. Dance er kjent for å spille skurker i flere filmer og serier.

Noen av hans mest kjente roller er Guy Perron i filmen  The Jewel in the Crown (1984), dr. Jonathan Clemens i Alien 3 (1992), Sardo Numspa i filmen The Golden Child (1986), Benedict i Last Action Hero (1993), og Lord Tywin Lannister i Game of Thrones. I Venezia var han den Terrence Malick-produserte filmen The Book of Vision i regi a Carlo Hintermann.

 

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som frilans filmjournalist. Han har jobbet flere år som journalist for magasiner og aviser, og dekket festivaler som Cannes, Berlin, Toronto og Venezia. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen