Først Gulløven og nå Publikumsprisen i Toronto til «Nomadland»

Etter å ha tatt hjem Gulløven på filmfestivalen i Venezia tidligere denne måneden, stakk Chloé Zhaos Nomadland av med ettertraktede People’s Choice Award på Toronto International Film Festival 2020.

Dette er første gangen Gulløve-vinner også tar med seg People’s Choice Award. Etter Jojo Rabbit er Nomadland den andre filmen på rad fra Searchlight som vinner prisen, og den er den femte sammenlagt for selskapet.

Kvinnesterk festival

Alle årets tre mest populære filmer hos publikum var regissert av kvinner. People’s Choice Award-andrepris gikk til Regina Kings One Night in Miami og Tracey Deers Beans.

Nomadland er lagt til etter den økonomiske sammenbruddet i en bedriftsby på landsbygda i Nevada, med Frances McDormand som Fern, en kvinne som utforsker et liv utenfor det konvensjonelle samfunnet som en moderne nomade. Filmen går videre til New York Film Festival og Montclair Film Festival. Filmen slippes i USA 4. desember.

Inconvenient Indian stakk av med dokumentarprisen i Toronto.

People’s Choice Documentary Award-vinner ble Michelle Latimers Inconvenient Indian, og People’s Choice Midnight Madness Award gikk til Shadow in the Cloud av Roseanne Liang.