Trailerpremiere: Steve McQueens «Small Axe» – fem små filmer om rasisme

«Small Axe» er samlebetegnelsen for 12 Years a Slave-regissørens nye prosjekt. Serie er en antologiserie bestående av fem virkelighetsbaserte filmer. Steve McQueens antologiserie har premiere på Amazon Prime Video 20. november.

Serien, som foregår i Londons vestindiske samfunn mellom 1960-80-tallet, kan blant annet by på  Black Panthers Letitia Wright og Star Wars‘ John Boyega.

Malachi Kirby (Roots), Shaun Parkes (Lost In Space), Rochenda Sandall (Line Of Duty), Alex Jennings (Victoria) og Jack Lowden (Mary Queen Of Scots) spiller også hovedrollene.

Temaet er rasisme og diskriminering, og hvordan det har formet den svarte befolkningen i London på 1970- og 80-tallet.  I dag ble traileren og en utgivelsesdatoene sluppet. 20. november slippes den første episoden, Mangrove, på Amazon Prime Video. Etter det kommer det en ny film hver fredag.

Mangrove (20. november) handler om Frank Crichlow (Shaun Parkes) hvis karibiske restaurant er et populært samlingssted for innbyggere i Notting Hill. Lei av politiets konstante raid, leder Frank en fredelig protest som fører til arrestasjon av ni personer. Letitia Wright («Black Panther») har en av rollene.

Lovers Rock (27. november) er den fiktive historien om ung kjærlighet på fest i 1980. Filmen blir beskrevet av Deadline som en hyllest til den svarte ungdommen som fant sin frihet på Londons hjemmefester, da de ikke var velkomne på hvite nattklubber.

Education (4. desember) følger tolv år gamle Kingsley som oppdager at han skal sendes til en skole «for barn med spesielle behov». Foreldrene hans, distrahert av dobbeltjobber, blir klar over at flere svarte barn har opplevd den samme typen uoffisiell segregeringspolitikk.

Alex Wheatle (11. desember) er den sanne historien som følger en prisvinnende forfatter fra barndommen til voksen alder. Oppvokst i et stort sett hvitt fosterhjem, finner Alex Wheatle til slutt sine jevnaldrende, så vel som lidenskapen for musikk.

Red, White and Blue (18. desember) forteller historien om en ung forsker med ambisjon om å bli politibetjent. Faren hans misliker og politistyrken er full av rasistiske holdninger. Stjernen til «Star Wars» -filmene er John Boyega.