«Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store Dyret» – Himla moro

5

Dette har blitt en ellevill film hvor Knutsen & Ludvigsen tar oss med på en vannvittig reise hvor vi møter alt fra fantasidyr til forsmådde kjærester, kaptein Knutsen og St. Peter.

Duoen Knutsen & Ludvigsen preget oppveksten til en generasjon nordmenn. Med animasjonsfilmene om dem har de også erobret hjertene til barna deres.

Den første filmen, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, kom for fem år siden og ble en publikumssuksess. Oppfølgeren har alt som skal til for å bli det samme – den frir både til barna og foreldrene med nok en ellevill fortelling full av sang, musikk og småkrangling de to i mellom.

Knutsen & Ludvigsen 2 - Det Store Dyret (2020) 78min | Animation, Family | 25 September 2020 (Norway) Summary: Add a Plot »
Countries: NorwayLanguages: Norwegian

Denne gangen får de to besøk i tunnelen av den svært så strenge Konduktøren som representerer Myndigheten og vil kast dem ut. Folk skal ikke bo i tunneler – der skal det kjøre tog. Myndigheten viser seg å være kaptein Knutsens forsmådde ekskjæreste. De to skjønner fort at for å stå i mot Myndigheten krever mer kløkt enn de to kan stille opp med og de trenger hjelp – løsningen er selvsagt bestefaren til Knutsen, den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen, men først må de finne ham.

Tar helt av

Det er en totalt uforutsigbar film som tar oss til både Nordpolen, Syden og Himmelen. Etter at de to har smakt på kapteins Knutsen lakrisbåter, kjøpt på martnan, får de to i tillegg en psykedelisk reise.

Når det handler om Knutsen & Ludvigsen så er det selvsagt musikk og tekstene som står i sentrum. Handlingen går i alle retninger akkurat som sangene deres.

Isen på Nordpolen er litt annerledes enn vi vanligvis sr den.

Det er et utrolig spekter med skapelser vi møter underveis; Foruten grevlingen møter alt fra de uroligste fisker og dyr til St. Peter.

Det hele er effektivt bundet sammen med musikk og glimrende tolkede karakterer av skuespillerne anført av John Brungot, Hermann Sabado, Heidi Goldmann ogPer Inge Torkelsen. Regissørene Rune Spaans og Gunhild Enger har ros for ha rodd denne historien på land – det kan ikke ha vært lett.

Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store Dyret er film som går like godt hjem hos foreldre og barn. Filmen er basert på et manus Øystein Dolmen har hatt liggende i skuffen i 20 år. Mye tyder på at han har forynt seg godt av kaptein Knutsen lakrisbåter underveis da han skrev det.