Mandag kommer serien om drapet på Kim Wall

Mandag 28. september er det premiere på Etterforskningen, en dramatisering på seks episoder av Danmarks mest omtalte drapssak noensinne.

Viaplay-serien gir et unikt innblikk i sjefsetterforsker Jens Møller og København-politiets komplekse etterforskning av drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Serien er laget i nært samarbeid med Jens Møller og foreldrene til Kim Wall.

Pilou Asbæk har rollen som sjefsetterforsker, mens Søren Malling spiller sjefsetterforskeren.

Skandinaviske stjerner

Noen av Skandinavias største skuespillere er med i den danske dramaserien om ubåtsaken som rystet en hel verden. Sjefsetterforsker Jens Møller spilles av Søren Malling (Borgen, Forbrytelsen), mens Game of Thrones-stjernen Pilou Asbæk spiller statsadvokaten Jakob Buch-Jepsen. Rolf Lassgård og Pernilla August har rollene som Kim Walls foreldre.

Serien er skapt av Tobias Lindholm, mest kjent for sine kritikerroste og prisbelønnede filmer R, Kapringen og Krigen. Sistnevnte tittel fikk en Oscar-nominasjon i 2016.

Rolf Lassgård har rollen som Kim Walls far i den danske serien.

Oscar-nominert regissør

Tobias Lindholm er kjent for sine kritikerroste og prisbelønte filmer R, Kapringen og Krigen – sistnevnte vant en Oscar-nominasjon i 2016 – samt Thomas Vinterbergs Jakten, som også vant en Oscar-nominasjon. Tobias Lindholm har tidligere vært medforfatter av Borgen, og han har gjort seg internasjonalt kjent som forfatter og regissør av to episoder av den vellykkede Netflix-serien Mindhunter fra 2017.

Han har også  skrevet mansuset Thomas Vinterbergs Et glass til (Druk), som ble valgt ut til årets filmfestival i Cannes og åpner Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) 7. oktober.

– Det er med stor ydmykhet at jeg gikk med på å lage Etterforskningen. Det følger et stort ansvar med å fortelle historier om voldsomme begivenheter fra den virkelige verden. Derfor er jeg takknemlig for den støtten jeg har fått – også fra noen av Sverige og Danmarks dyktigste skuespillere, forteller Lindholm.

Etterforskningen består av totalt seks episoder med én ny episode hver mandag. Premiere eksklusivt på Viaplay i Norge.