Knutsen & Ludvigsen med årets beste premierehelg på norske kinoer

Over halvparten av alle som gikk på kino i helgen, valgte Knutsen & Ludvigsen. Filmen hadde premiere fredag og ble sett av 43.284 i helgen.

Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret går helt til topps på statistikken og slår knock-out på Hollywood-filmen Tenet, som hadde 32.955 solgte billetter premierehelgen.

 – Det er fantastisk at publikum strømmer til kinosalene for å se den nye historien om Knutsen & Ludvigsen. Det er kjempelæne med alle de flotte anmeldelsene, og det varmer hjertet mitt at så mange koser seg med filmen. Jeg er utrolig stolt av den talentfulle gjengen som står bak filmen, sier Øystein Dolmen. 
 

For alle aldre

På tross av begrenset salkapasitet er det flere som nå har sett den nye filmen om Knutsen & Ludvigsen enn den forrige på samme tidspunkt for 5 år siden. Den første animasjonsfilmen om Knutsen & Ludvigsen hadde til sammenligning blitt sett av 41.603 etter premierehelgen, og sommerens populære familiefilm Knerten og Sjøormen hadde blitt sett av 21.499 på tilsvarende tidspunkt i sitt kinoliv. Kinoene melder om utsolgte forestillinger over hele landet og setter opp mange visninger av Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret i høstferien og i tiden fremover.
 
– En ting er at Knutsen & Ludvigsen som artister og musikere har klart å underholde tre generasjoner, det er jo helt enestående i seg selv, men vi får tilbakemeldinger om at det gjør faktisk denne filmen også. Voksne går på kino og ser filmen uten barn og ler høyt i kinosalene, sier Ingunn Sundelin i Tordenfilm som har produsert filmen sammen med Eric Vogel.