Den klassiske spaghetti-westernfilmen med Clint Eastwood nå tar en tur over i  tv-formatet. Tør vi håpe på Scott Eastwood i hovedrollen?

Hollywood lider av idetørke for tiden og satser på remake. Det er snart ikke den klassikeren som ikke har fått en oppfølger, remake eller tv-serie de siste årene. Når står Sergio Leones klassiker fra 1964 med Clintern  for tur.

En del av filmene som har blitt tv-serier har gjort det bra både hos kritikere og publikum – Buffy, Fargo og Cobra Kai som vellykkede eksempler på det.

Deadline skriver at Clinterns gjennombruddsfilm For en neve dollars (1964) nå blir serie. For sikkerhets skyld har produsentene også kjøpt rettighetene til Kurosawas samurai-film Yojimbo (1961), den originale modellen til Sergio Leones film.

Sergio Leones For en neven dollar bygger på Kurosawas Yojimbo.

Historiene i begge filmene følger en navnløs mann som ankommer en voldelig by, og vender de rivaliserende gjengene mot hverandre. Clint Eastwood måtte gjenta rollen i de like berømte oppfølgerne For en neve dollar mer (1965) og Den gode, den onde og den grusomme (1966).

TV-serien vil være «en original og moderne gjenfortelling», hva det enn måtte bety. Mansuarbeidet er imdelrtis i sikre hender – jobben er gitt til Bryan Cogman (Game of Thrones).

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen