Det finnes ingen djevel vant Gullbjørnen ved årets filmfestival i Berlin

Årets Film Fra Sør blir både fysisk og digital

Film fra Sør feirer 30 år. Jubileumsfestivalen går av stabelen 26. november – 6. desember og blir både fysisk og digital.

Årets festival får også en digital plattform. Den vil fungere som et alternativ for de som ikke kan komme seg på kino i år grunnet smitterestriksjoner. Den blir også en mulighet for at et filminteressert publikum utenfor Oslo kan få en smakebit av festivalen. Den digitale plattformen vil være et kuratert utvalg av titler fra årets program og et eksklusivt utvalg filmer kun gjengelig digitalt.

Fokus på Bong Joon-ho

Bong Joon-ho var på alles lepper da Parasitt hadde verdenspremiere og vant Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes som den første koreanske filmen noensinne. Begeistringen ble ikke minsre da den i tillegg dro hjem en Oscar-statuett for beste film. Den var også åpningsfilm og den store favoritten på fjorårets Film fra Sør-festival der den også vant Publikumsprisen.

Film Fra Sør fortsetter sitt fokus på sør-koreanske Bong Joon-hos filmer.

I år fortsetter festivalen fokuset på filmskaperen. På årets program finner vi et omfattende retrospektiv til den sør-koreanske mesteren. Seksjonen består av filmene Barking Dogs Never Bite, Memories of Murder, The Host, Mother og Snowpiercer.

Skulle til Oslo – ble arrestert

Det finnes ingen djevel  vant Gullbjørnen ved årets filmfestival i Berlin-

Det finnes ingen djevel (There is no Evil) vant Gullbjørnen ved årets filmfestival i Berlin. Årets Gullbjørn-vinner, Mohammad Rasoulof, er godt kjent for festivalens publikum. Film fra Sør presenterte tre av hans filmer i et regiportrett i 2017, deriblant Mannen mot strømmen. Besøket til Oslo ble imidlertid forhindret av at han ble arrestert på flyplassen i Teheran, for sitt kritiske blikk på de iranske myndighetene.

Rasoulof har som sin mer kjente landsmann Jafar Panahi (Taxi Teheran og 3 kvinner) kommet i unåde hos myndighetene hjemme i Iran, men fortsetter å lage brennende aktuell filmkunst på høyeste internasjonale nivå, selv om han har både husarrest og arbeidsforbud

Hans nyeste film Det finnes ingen djevel fortsetter å gå rett i strupen på et område der prestestyret har vært mer aktive enn de fleste andre land i verden. I fire episoder får vi servert moralske fortellinger rundt dødsstraff. Filmen vises i årets hovedkonkurranse, og får premiere på norske kinoer over nyttår.
.

Arabiske filmdager på Film fra Sør

Den tunisiske filmen A Son skulle ha åpnet Arabiske filmdager. Nå blir den å se på Film Fra Sør.

Arabiske filmdager ble avlyst rett før festivalen skulle gå av stabelen i mars. Flere høydepunkter fra Arabiske filmdager-programmet blir å se under Film fra Sør 2020; blant annet tunisiske A Son som skulle vært årets åpningsfilm og palestinske It Must Be Heaven signert Elia Suleiman blant fiksjonsfilmene og dokumentarene Tiny Souls og The Cave som tar for seg dagsaktuell tematikk.

Fullstendig program med visningstider offentliggjøres 5. november.