Utsatt Bond-film fører til nedstengte kinoer i USA og Storbritannia

Megakjeden Cineworld stenger kinoene sine i USA og Storbritannia etter at No Time to Die er utsatt.

Selskapet er den største kinoeieren i Storbritannia og den nest største i Nord-Amerika. Etter forsinkelsen av flere Hollywood-teltstenger – inkludert James Bond-filmen No Time to Die – planlegger megakinokjeden Cineworld å holde alle sine kinoer i Storbritannia og USA stengt inntil, rapporter The Sunday Times.

Det britisk-baserte selskapet er den største kjeden i Storbritannia med mer enn 120 kinosentre, og den nest største i Nord-Amerika, hvor den driver 540 kinoer under Regal Cinemas-banneret. Et betydelig antall av disse kinoene hadde ennå ikke åpnet igjen etter å ha blitt tvunget til å stenge på grunn av koronaviruspandemien.

Kjedereaksjon

I Hollywood førte den overraskende nyheten til umiddelbar bekymring for at AMC Theatres og Cinemark Theates, de to andre største amerikanske kjedene, snart kunne følge etter. Filmbransjen hadde håpet billettsalget kunne komme seg for alvor i høst, men slik er det ikke i mange store markeder.

Cineworld og Regal svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar fra pressen selv om noen analytikere sa at de på bakgrunn av dette kunne forbli stengt til neste år.

No Time to Die-partnere MGM, Eon Productions og Universal kunngjorde torsdag at filmen blir flyttet fra 20. november til slutten av april 2021 på grunn av den pågående pandemien.

Det forventes også at Disney og Pixars Soul vil bli utsatt. det vil. Det vil føre til at kinoene ikke har noe store titler å tilby etter utsettelsene til No Time to Die, Wonder Woman 1894 og Black Widow.

Verdiene til kinokjedene har falt som en stein som følge av pandemiene og flere av dem strever økonomisk. Analytikere spår at en rekke av dem aldri vi åpne igjen.