Mer motgang for kinoene: «Dune» flyttes til høsten 2021

Det ser ut til motgangen for kinoene ingen ende vil ta. Nå flytter Warner Bros. og Legendary Denis Villeneueves Dune fra  desember til høsten 2021, skriver Collider.

Dune var en av de få stor tilene som ennå ikke var flyttet til neste år, menfår den premieredato er 1. oktober 2021. Filmatiseringen av Frank Herberts ikoniske roman kan skilte med et all-star ensemble inkludert Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Jason Momoa, Stellan Skarsgård og Oscar-vinneren Javier Bardem.

Dune var planlagt til 18. desember, men uten vaksine i sikte err amerikanere fortsatt tilbakeholdne med å vende tilbake til konene, selv om ingen ny COVID -19 tilfeller har blitt sporet tilbake til kinoer.

MGMs beslutning nylig om å flytte James Bond-filmen No Time to Die til april førte til at Cineworld nå midlertidig vil stenge alle sine Regal Cinemas-steder i USA og Storbritannia. I dag meldte Odeon i Storbritannia at de kun vi ha sine kinoer åpne i heglene.

Regal-nyheten sies å ha sendt sjokkbølger gjennom bransjen denne helgen, og tvunget alle studioene til å revurdere planene sine for resten av året. Warner Bros. har fortsatt WW84 på planen for 25. desember, mens Disney fortsatt er planlagt å gi ut Pixars Soul i november.

Villeneuve skal ha støttet avgjørelsen da han laget filmen med tanke å kinolerretet og det var akkurat der Warner Bros. og Legendary mente at den skulle premiere.