Trailerpremiere: «Everybody’s Talking About Jamie» – vårens musikal

I går var den internasjonale Coming Out-dagen, og 20th Century Fox benytter anledningen til å gi ut traileren til vårens store musikal på kino. Den første traileren for Everybody’s Talking About Jamie er her.

Everybody’s Talking About Jamie handler omdrømmer, fordommer og høye hæler med historien om en skolegutt hvis skjebne er å være i søkelyset.

Musikalen ble inspirert av BBC 3-dokumentaren Jamie: Drag Queen At 16 fra 2011, som fulgte en ung gutts beslutning om å ha på seg en kjole på skoleballet, noe lærerne hans prøvde å forby ham etter henvenele fra flere foreldre.

Jamie var misunnelig på at alle jentene ble rost for de glamorøse kjolene, mens hans eneste alternativ var å bruke dress. Etter å ha snakket med moren sin om det, spurte hun ham bare hvorfor han ikke skulle gå til ball i en kjole, og han bestemte seg for at han ville gjøre det.

 

Jamie kom ut som homofil bare 14. Han ble ertet på barneskolen om at han var jentete og opplevde mobbing om seksualiteten  fra voksne rundt ham.Den virkelige Jamie krediterer så mye av sin styrke i møte med denne mobbingen til moren sin, Margaret var støttende overfor alt, og forsikret ham om at det ikke var noe galt med å være annerledes.

Everybody’s Talking About Jamie har nykommeren Max Harwood i hovedrollen Jamie med Richard E. Grant har rollen som hans mentor.

Historien har vært stor suksess ppå musikalscenen i London, og i februar kommer filmen på kino. Ike uventet sammenlignes den med Billy Elliott.

Filmen følger reisen Jamie tok etter å ha bestemt seg for å komme ut som dragperson til prom; finne et antrekk og en parykk; lære å sminke; å sette opp en dragshow for aller første gang.

– Selv om det høres ganske nisjeaktig ut, om en 16-åring som ønsker å komme ut som drag queen på skoleballet, ønsket vi ikke å lage en vanlig come-out-historie. Det handler om hvordan du tar din plass i verden, sier regissør Jonathan Butterell til EW.com.

Nykommer Max Harwood spiller tittelrollen og Richard E. Grant spiller rollen som hana mentor, en tidligere showartist ved navn Loco Chanelle.  I andre rller finner vi Sharon Horgan og Sarah Lancashire.

Sjekk traileren her: