Odeon-eieren kan være konkurs før nyttår

AMC Entertainment, som også eier Odeon-kinoene i Norge, er i ferd med å gå tom for cash. Tirsdag opplyste selskapet at kontantbeholdningen kunne være borte innen utgangen av året.

Samtidig slapp Disney nyheten om at de restrukturer virksomheten ogs vil satse på strømmetjenestene sine i fremtiden. Dermed vi kinoene i fremtiden gå glipp av sikre kort. Allerede er Disneys stor film til jul, animasjonsfilmen Soul, flyttet fra kino til strømming og får premiere på Disney Plus 25. desember.

AMC har omtrent 5 milliarder dollar i gjeld. Høy gjeld betyr høye renteutgifter. AMC er majoritetseid av det kinesiske konglomeratet Wanda og er verdens største kinokjede. Det er ikke gitt investorer er villige til å skyte inn ytterlige at kapital. Det gjenopplive spekulasjoner på Wall Street om at AMC kan bli tvunget til å søke konkurs, skrivee Deadline.

«Jeg vet ikke hvordan de kan unngå konkurs,» sier en Wall Street-analytiker til Deadline. “De er tomme for kontanter innen utgangen av januar.” Hvis AMC går konkurs vil det føre til ytterligere strømmefokus fra studioene. Paramount lanserer sin egen strømmetjeneste til neste år og det ryktes at Apple er i forhandlinger om å kjøpe MGM som sitter på James Bond-rettighetene.

AMC har åpnet mer enn 80 prosent av sine amerikanske kinoer, men mangel på nytt filminnhold har førte til en inntektsnedgang på 85 prosent.