Viaplay kommer med ny sesong av «Wisting»

Til neste år blir det mer Wisting. Sven Nordin, Mads Ousdal og Thea Green Lundberg er alle med i sesong to av Wisting.

Den nye sesongen er basert på de bestselgende bøkene Illvilje og Nattmannen av Jørn Lier Hors og kommer eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay våren 2021.

Sven Nordin er tilbake som den erfarne politimannen William Wisting, og vil sammen med sentrale skuespillere som Thea Green Lundberg og Mads Ousdal returnere til en ny sesong med dramatikk i Larvik.

– Jeg er takknemlig og ydmyk over tilbakemeldingene vi fikk i første runde, og det er så morsomt at vi endelig kan lage mer Wisting. Alle har lengtet etter å komme i gang igjen, forteller Sven Nordin.

Trygve Allister Diesen fortsetter som regissør og hovedforfatter for alle sesongens åtte episoder.

Sven Nordin, regissør Trygve Allister Diesen og forfatter Jørn Lier Horst kan alle se frem til en ny runde med Wisting.

Seriemorder

Første halvdel av sesongen, som er basert på boken Illvilje (2019), starter dramatisk etter at en dømt seriemorder rømmer fra Wistings varetekt. Wisting må dermed ta opp jakten før han rekker å drepe igjen. Samme sak faller i datteren Lines søkelys etter hun blir vitne til flukten.

Sesongens siste fire episoder, basert på Horsts bok Nattmannen (2009), innleder dramatikken med en kvinnes hode på et spyd midt i Larvik sentrum. Identiteten til kvinnen er ukjent, og William Wisting må bryne seg på den mest groteske saken i hans karriere.

Internasjonal suksess

Jørn Lier Horsts bøker om William Wisting har solgt over én million eksemplarer i Norge og blitt utgitt i mer enn 25 land. Viaplay-serien slo nordiske rekorder da første sesong kom på strømmetjenesten i våren 2019, og har i senere tid blitt solgt til en rekke land, deriblant USA, Australia, Spania, Nederland og Canada. Det britiske kringkastingsselskapet BBC viste Viaplay-serien i Storbritannia.

Første episode av serien ble i januar i år nominert til «krimsjangerens Oscar» for årets beste TV-manus til Edgar-prisen.