SSSS

30 land har kjøpt den nye NRK-serien «Atlantic Crossing» før den har hatt premiere

NRK-serien Atlantic Crossing, som har norsk premiere 25. oktober, er solgt til den amerikanske prestisjekanalen PBS Masterpiece. Dermed er antall land som serien er solgt til oppe i 30.

PBS Masterpiece er kjent gjennom snart 50 år for å vise de største britiske kvalitetsseriene for amerikanske seere, deriblant Downton Abbey og Victoria. Som den første norske serien noensinne skal Atlantic Crossing sendes på kanalen. Dramaserien handler om om kronprinsesse Märthas år i landflyktighet i USA under 2. verdenskrig.

Etter planen skal Atlantic Crossing sendes i USA våren 2021.

Sofia Helin (Broen), Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Sex og singelliv, Frustrerte fruer) og Tobias Santelmann (Kon-Tiki, Kampen om tungtvannet, Exit) står øverst på rollelisten på serien som får norsk premiere kommende søndag.

Beæret

– Jeg er rørt og beæret over at PBS vil vise Atlantic Crossing på Masterpiece, sier serieskaper og regissør Alexander Eik i Cinenord.

Serien på åtte episoder er inspirert av den lite fortalte historien om kronprinsesse Märtha og hennes avgjørende innsats for Norge under 2. verdenskrig. Gjennom sitt vennskap med Franklin D. Roosevelt grep hun muligheten til å påvirke presidenten i en tid da Norge og de allierte desperat trengte hjelp fra det da nøytrale USA i kampen mot Hitler.

Atlantic Crossing er allerede før premieren nå solgt til tretti land – blant dem alle de nordiske land samt Italia, Østerrike, Frankrike, Tyskland, Russland og Australia og nå USA.