Kronprinsen så «Den største forbrytelsen» – gleder seg til «Atlantic Crossing»

Kronprins Haakon Magnus traff filmbransjen i forrige uke. Etter møtet fikk han se årets store norske julefilm Den største forbrytelsen ved en lukket forestilling på Filmens Hus. Søndag er han klar for Atlantic Crossing.

Møtet til kronsprinsen var et håndslag til film- og kinobransjen som er har råket av koronapandemien.

Cinema traff kronprinsen før visningen av Den største forbrytelsen og snakket om filmen og tv-serien Atlantic Crossing som handler om hans egen familie med fokus på kronsprinsesse Märtha.

Kronprinsen fikk se Den største forbrytelsen da han møtte kinobransjen.

Andre verdenskrig er noe som interesser ham og i sommer gikk ham flykningruten til Sverige – den samme som ble fulgt av jøder som kom seg over til Sverige under andre verdenskrig.

-De flste norske filmer om andre verdenskrig så langt har vært heltehistorier, hvor viktig er det st de mindre glamorøse sidene nådrsa frem i en film som Den største forbrytelsen?

– Jeg tor det er viktig at vi stadig har en undegående debatt og krtisk blikk å vår egen historie og jeg ser veldig frem til å se Den største forbyrtelsen. Jeg fikk en mulighet til å ta en dypdykk i tematikken da jeg gikk flyktingruten og en av de som. En av de son jeg traff der, er en liten jente i filmen, var en av de som gikk flyktningruten. Også synes jeg det er fin at filmen kommer i år – jubileumsåret hvor det er 75 år siden krigens slutt, sier kronprins Haakon Magnus til Cinema.

-Historiske filmer og serier som dette har jo en enorm gjennomslagskraft og gjør jo veldig innrykk, sier kronprinsen som ellers kommer til å være benket foran tv når visningen av  Atlantic Crossing starter på NRK på søndag.

Kronsprins Haakon Magnus er en av de som kommer til å benke seg foran tv når Atlantic Crossing starter på NRK på søndag.