Nordisk Råds Filmpris til «Barn»

Nordisk råds filmpris 2020 går til den norske filmen Barn av manusforfatter og regissør Dag Johan Haugerud og produsent Yngve Sæther.

Dette ble kjent tirsdag kveld under Nordisk råds sesjon i Harpa i Reykjavik. Prisen på DKK 350.000,- deles mellom manusforfatter, regissør og produsent og understreker hvordan film som kunstform utvikles av det tette samarbeidet mellom disse tre funksjonene.

– Nordisk Råds Filmpris er en av de prisene som henger høyest på filmhimmelen. Vi er beæret og veldig glade, og vi takker juryen for de fine ordene. Barn er en film som forsøker å si noe om anstendighet og verdighet i et samfunn som er rammet av en krise, og som prøver å vise hvordan dette tar seg uttrykk i hverdagslivet. Ambisjonen var å lage en annerledes, rik og kompleks film, og det er derfor ekstra hyggelig når det forsøket blir verdsatt. Det gir inspirasjon og mot til å prøve å strekke oss enda lengre ved neste korsvei, sier regissør Dag Johan Haugerud og produsent Yngve Sæther.