Trailerpremiere: Møt en ung David Bowie i «Stardust»

Johnny Flynn spiller den mytiske musiklegenden i filmen om hvordan Ziggy Stardust ble født.

Queen og Elton John har allerede mottatt sine anerkjente filmbiografier, og nå er turen kommet for den legendariske David Bowie. I filmen Stardust får vi følge 24 år gamle David på hans første tur til USA hvor han vil promotere sin nye plate.

Fans har allerede lagt merke til at traileren mangler noe viktig – nemlig Bowies musikk. Filmskaperne hadde ikke råd til å kjøpe lisens for sangene hans, så Stardust måtte rett og slett klare seg uten.

– Vi vil gjøre det klart at filmen ikke er en biografi. Det handler om et vendepunkt i David Bowies liv, og det bygger ikke på Bowies musikk. Som i Nowhere Boy om Lennon og Control om Joy Division «brukes moderne musikk og sanger som han gjorde cover av, men ikke hans originale musikk, sier filmprodusenten Paul van Carter.

Vi har sett skuespilleren Johnny Flynn i filmer som Emma og Beast, samt TV-serien Genius der han spilte en ung Albert Einstein. I filmen finner vi også Jena Malone som Bowies kone Angie, og Marc Maron som hans publisist Rob Oberman.

Stardust har amerikansk premiere 25. november. Den har ingen norsk premieredato ennå.