«Kunstneren og tyven» blir amerikansk spillefilm

Benjamin Rees dokumentarfilm har gjort internasjonal suksess både hos publikum og kritikere. Nå blir det også spillefilm basert på historien og kunstneren som oppsøker tyven som stjal hennes malerier.

Kunstneren og tyven startet sin verdendommspennende suksess etter å ha vunnet jurypris for Creative Storytelling på årets Sundance Film Festival i januar. Den hadde premiere på den amerikanske strømmetjenesten Hulu i mai.

Nå får den en narrativ nyinnspilling fra Neon, det samme distribusjonsselskapet som kjøpte rettighetene til dokumentaren. Deadline rapporterer at Neon, Studiocanal og Blueprint Pictures slår seg sammen for Kunstneren og tyven-remake. De vil dramatisere den utrolige fortellingen som utspiller seg i den prisbelønte dokumentaren.

Det er et solid lag som skal stå for produksjonen av spillefilmen. I 2017 produserte Blueprint Pictures Martin McDonaghs Three Billboards Outside Ebbing, Missouri med Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell og Peter Dinklage. Filmen ble nominert til syv Oscar-priser, vant to, i tillegg til 5 BAFTAer  samt 4 Golden Globes.

Dette er langt fra første gang en dokumentar har tjent som inspirasjon til et høyt profilert narrativ filmfortelling. Dokumentaren Little Dieter Needs to Fly inspirerte Werner Herzogs Rescue Dawn, den utmerkede Man on Wire førte til Robert Zemeckis ikke så fullt så utmerkede The Walk, og Marwencol var inspiasjonskilden til Zemeckis helt katastrofale Welcome to Marwen, for bare å nevne noen. Det er med andre ord nok av feller filmskaperne kan havne i når de skal lage spillefilm av Kunstneren og tyven.

Benjamin Rees dokumentarfilm startet sin internasjonale suksess på Sundance Film Festival i januar.

Kunstneren og tyven går fremdeles på kino i Norge. Så langt er den sett av mer enn 26.000.