«Palm Springs» – livet i limbo

5

Filmskaper Max Barbakow kombinerer romantikk, sci-fi og dramakomedie – resultatet er en uvanlig fantasifull og underholdende historie.

Filmen ble nominert til Grand Jury Prize på årets Sundance Film Festival. Manusideen kan minne om Groundhog Day, men derfra tar den sin helt egne veier.

Palm Springs er egentlig ganske enkel film, noe som i stor grad fungerer til filmens fordel. Max Barbakow bruker kjente grep: en kvinne med stemorproblemer hvis familie hater henne, en ung mann som er i et kjærlighetsløst forhold, og en mann i femtiårene som er fanget i ekteskapets monotoni – alle disse svirrer i bakgrunnen i bryllupet.

Palm Springs (2020) 90min | Comedy, Fantasy, Mystery | 10 July 2020 (USA) Summary: When carefree Nyles and reluctant maid of honor Sarah have a chance encounter at a Palm Springs wedding, things get complicated as they are unable to escape the venue, themselves, or each other.
Countries: USA, Hong KongLanguages: English

Sarah (Cristin Milioti) møter den avslappede Nyles når lillesøsters hennes skal gifte seg i Palm Springs i California. Nyles (Andy Samberg) er en bekymringsløs fyr, og selv plages hun stadig med spørsmål om når hun skal gifte seg å få barn. Når de ender sammen i buskaset for en kvikk elskov dukker en eldre mann Roy (J.K. Simmons) opp med pil og bue og begynner å skyte etter Nyles  som rømmer inn i en hule.

Nyles advarer Sarah mot å følge etter fordi den som entrer hulen blir tvunget til å oppleve det samme døgnet i de uendelige. Selv døden forårsaker en kun en omstart.

Roy (J.K. Simmons) jakter Nyles fordi han har gitt ham det samme helvete med replay-turene.

Døgnet i repetisjon

Nyles har vært inne i tidsloopem at han ikke en gang kan huske hva jobben hans var. Og nå er Sarah også fanget i den med det resultat at lillesøsterens bryllup gjentas i det uendelige. Fortiden blir den umiddelbare nåtiden, og nåtiden blir en fjern fortid. De prøver å komme seg ut av tidsloopen, men det går ikke.

De to trøster hverandre. De lover å ikke ha sex, da det ville komplisere deres allerede kompliserte liv, men til slutt gir de etter for deres romantiske trang.

Regissør Max Barbakow holder trådene godt sammen med manusforfatter Andy Siara har han laget en både spesiell og fin filmkomedie. De for svært så god hjelp av Cristin Milioti og Andy Samberg som er som skapt for rollene.