Strømmegiganten Netflix eksperimenterer mye med å få seerne til å oppdage innhold som de ellers kanskje hadde savnet. Imidlertid er deres nye satsning uventet.

Netflix Direct er beskrevet som en lineær kanal der utvalgte filmer og serier kjører akkurat som på vanlige tv-kanaler som NRK og TV2. Dette ble lansert på prøve i Frankrike denne uken, hvor Netflix har rundt 9 millioner abonnenter ifølge Variety.

«Du har kanskje ikke lyst til å velge selv, eller du kan være ny og prøve å føle, eller bare vil bli overrasket over noe nytt og annerledes,» kommenterer Netflix.

Det gjenstår å se om Netflix Direct vil være populær nok til å bli utgitt over hele verden.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen