Steven Spielberg skal produsere «Oslo» for HBO

Oslo handler om bakkanalsamtalene som fører til Oslo-fredsavtalen i 1993. Bartlett Sher skal regissere filmen mens Steven Spielberg vil tjene som en av de utøvende produsentene.

Ruth Wilson og Andrew Scott, som begge er med i HBOs His Dark Materials, gjenforenes for et annet HBO-prosjekt: Oslo. Serien er basert på skuespillet av J.T. Rogers, som også vil stå for manuset.

Basert på sanne hendelser og stykket av J.T. Rogers, følger  Oslo «forhandlinger mellom uforsonlige fiender – de hemmelige bakkanal-samtalene, usannsynlige vennskap og stille heltemot til en liten, men engasjert gruppe israelere, palestinere og et norsk par som førte til Oslo-fredsavtalen i 1993.»

I serien av segissør Bartlett Sher (som også regisserte stykket) spiller Ruth Wilson som Mona Juul, en norsk utenriksminister; Andrew Scott skal spille Terje Rød-Larsen, en norsk sosiolog og Monas ektemann.

I ettertid har Terje Rød-Larsens status opplevd et dramatisk fall. Han er nå i ferd med å bli fullstendig skandalisert. Ingredienser er lån fra overgriperen Jeffrey Epstein, pengebruk og undersøkelser fra Riksrevisjonen, men Oslo forgår altså lenge før den tid.

Oslo hadde teaterpremiere på Off-Broadway i juni 2016 og deretter overført til Broadway i april 2017. På den 71. Tony Awards vant den Tony-prisen for beste skuespill.