Moderne teknologi har gjort det mulig for noen filmskapere å bruke skuespillere som ikke lenger lever. De mest kjente eksemplene de siste årene er Paul Walker i Fast & Furious 7 og Peter Cushing i Star Wars-filmen Rogue One.

«Det er bare én Chadwick, sier Marvel-sjef Victoria Alonso og kommenterer:»Til tross for gode intensjoner, etterlater denne typen CGI-cameos publikum med en dårlig følelse – det er rett og slett ikke bra nok … og spørsmålet er også om det er moralsk riktig?

Men MCU-fans kan i det minste puste lettet ut. Marvel vil ikke bruke datakraft til å lage en digital versjon av Chadwick Boseman til oppfølgeren av Black Panther. Filmprodusenten Victoria Alonso lover dette i et intervju med den argentinsk nettsiden clarin.com:

– Nei, det er bare én Chadwick, og han er ikke lenger med oss. Dessverre err kongen vår død i det virkelige liv, ikke bare i fiksjonens verden, så vi trenger litt tid til å se hvordan vi kan gå frem i historien (…) Vi må finne en måte å ære franchisen på.

Boseman døde av kreft i august tidligere i år, bare 43 år gammel. En oppfølger til hans hitfilm Black Panther fra 2018 er planlagt med premiere våren 2022.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen