Nick Frosts jakt på demoner og spøkelser: – Jeg er dypt fascinert

Vi har snakket med en av England morsomste komikere.

– Jeg liker å tilbringe tid i Skandinavia og jeg har faktisk et hus i Skåne, sier den britiske komikeren og skuespilleren Nick Frost på telefon fra England.

Mange kjenner den joviale briten fra Edgar Wrights Three Flavours Cornetto-trilogi som består av filmene Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) og The World’s End (2013). Frost er aktuell med Amazon-serien Truth Seekers. Han spiller hovedrollen i denne skrekk-komedieserien, som han har skapt i samarbeid med blant andre sin gode venn og medskuespiller Simon Pegg. Serien fikk verdenspremiere på CannesSeries Festival i oktober og alle episodene er nå ute på Amazon Prime.

– Jeg ble oppdratt som katolikk og som barn var jeg livredd for overnaturlige fenomener. Men i dag er jeg ikke så redd. Jeg er veldig interessert i det okkulte og alt som har med paranormale opplevelser. Da jeg ble kjent med Simon så vi absolutt alle episoder av The X-Files minst 25 ganger! Vi brukte også mye tid på å lete etter spøkelser og besøkte gamle kirkegårder om natten! Som du skjønner er jeg veldig interessert i denne sjangeren, og jeg har lenge ønsket å lage en TV-serie om overnaturlige elementer, forteller han oppglødd.

48-åringen beskriver Simon Pegg som en av sine aller nærmeste venner.

– Jeg føler vi er litt som Helan og Halvan. Men vi klarer aldri å bestemme oss for hvem som er hvem, ler Frost, og fortsetter:

– Før delte vi leilighet, og på et tidspunkt delte vi faktisk en seng! I dag har vi begge familier og bor ikke i nærheten av hverandre. Men vi er fortsatt bestevenner, snakker med hverandre på telefon hver dag og vi driver et eget produksjonsselskap. Jeg tror det er viktig at et vennskap utvikler seg.

Venner og kollegaer: Simon Pegg, Edgar Wright og Nick Frost

Frost mener han har vært heldig i karrieren.

– Jeg ser ikke på det å være med i filmer og serier som jobb. Jeg gjør bare det jeg alltid har gjort, og det er å henge med vennene mine og lage morsomme historier. Det eneste jeg tenker på som jobb er å lære meg replikker, mener han.

Helt sidene han var med i kultserien Spaced (1999-2001) har han levd av å få andre til å le. Men på spørsmål om hva som får han selv til å le, må han tenke seg grundig om.

– Oi, det er et fantastisk godt spørsmål, sier han.

Etter litt tenkepause svarer han:

– Om du tar en titt på søkehistorikken min på Instagram, vil du se at jeg har søkt på mye rart! Jeg elsker å se morsomme videoer med katter og hunder. Så det er min humor, ler han godt i den andre enden av telefonen og legger til:

– Jeg ler nok mindre i dag enn det jeg gjorde før. Det har nok mye å gjøre med at jeg har blitt familiefar og føler veldig på det ansvaret, og det kan være veldig krevende å være voksen. Men vi må aldri slutte å le. Det hjelper å ha barn. Jeg har en 9 år og en på to år. Særlig den minste finner på mye rart, og han tar i bruk mange metoder for å stjele en kjeks eller en banan! Det er umulig å ikke trekke på smilebåndet av det barna mine finner på.

Truth Seekers har mange morsomme øyeblikk, men også mange skrekkelementer. Hvilke skrekkfilmer ble du inspirert av?

– Den første filmen som jeg kommer på, er The Omen. Jeg husker godt da jeg så filmen for første gang. Den skremte livskiten ut av meg. Filmen føltes så ekte, nærmest som en dokumentar. Exorcisten gjorde et såpass sterkt inntrykk at jeg lenge var redd for at en prest skulle komme og drive med djevleutdrivelse. I dag er jeg derimot redd for Trump og alle ekstremistene på begge sider.

Neste år blir du å se i HBOs nye sci-fi-drama The Nevers, skapt av Joss Whedon. Hva kan du fortelle om rollen din?

– Jeg er veldig ukjennelig fra mine tidligere roller, og jeg spiller en beryktet kriminell ved navnet Declan Orrun, som også går under kallenavnet The Beggar King. Det er utrolig gøy å spille en ufyselig person som ingen tør å snakke med. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var veldig nervøs for å gjøre denne rollen, for det var viktig for meg å gjøre en så god tolkning som overhodet mulig og jeg ville ikke skuffe Joss Whedon. Det var tusenvis av statister og femti andre skuespillere på settet, noe som ikke akkurat bidro til å roe ned nervene. Manuset er briljant og utrolig velskrevet. Det var vanskelig å legge det fra seg, selv når du hadde lært deg alle replikkene. Innspillingen startet i oktober 2019 og jeg ble nettopp ferdig med mine scener. Jeg tror publikum vil bli overrasket over rollen min, sier han.

Og til slutt – når skal du, Edgar Wright og Simon Pegg lage en ny film igjen?

– Vi jobber ikke med noe akkurat nå, siden vi alle har vært veldig travle: Edgar er i etterarbeid med sin nye spillefilm, mens Simon spiller inn Mission: Impossible 7. Men jeg er helt sikker på at vi lager noe nytt sammen før eller siden.

Truth Seekers strømmes på Amazon Prime