Quentin Tarantinos nye karriere – filmskaperen slipper bok

Som regissør har han etter eget utsagn bare en spillefilm igjen å gi oss, men han er allerede i gang med sin nye karriere som forfatter.  Først ut: en bokversjon av Once Upon a Time in Hollywood. 

Bokversjonen av filmen Once Upon a Time in Hollywood kommer snart ut, skriver Deadline. Tarantino forklarer:

– På syttitallet var filmbaserte bøker de første voksenbøkene jeg leste. Og selv i dag har jeg en enorm forkjærlighet for sjangeren. Derfor er jeg stolt over å kunngjøre at Once Upon a Time in Hollywood vil være mitt bidrag til denne ofte marginaliserte, men elskede undersjangeren i litteraturen.

– Jeg ser også frem til å utforske karakterene mine og deres verden på en måte som forhåpentligvis kan måle seg med filmen.

Boken tar oss tilbake til 1960-tallets Hollywood og vi møter skuespilleren Rick Dalton og hans stuntmann Cliff Booth, spilt i filmen av Leonardo DiCaprio og Brad Pitt. Boken vil bli utgitt sommeren 2021.

Som en del av Tarantinos kontrakt med Harper, vil han også skrive en sakprosabok med tittelen «Cinema Speculation», med fokus på filmer fra 1970-tallet. Den blir beskrevet som «en rik blanding av essays, anmeldelser, personlige tekster og» tenk på «scenarier fra en av filmverdenens mest anerkjente filmskapere og filmens største fan.»